Bol paça kadife eşofman


Bu aralar  dikiş dikmeye dahi vakit bulamıyorum maalesef oysa dikilecek birbirinden güzel kumaşlarım var:/
Baykumaş.com bana bu kumaşı gönderdiğinden bu yana aklımda bol paça pantolon tarzı bir eşofman takımı vardı. Az önce kestim diktim ve hemen paylaşıyorum sizlerle.
Daha üst bedeni de dikip takım yapacağım inşAllah:)
Kumaş kadife yumuşacık kalitesi mükemmel!
Yıllar evvel 16 yaşında iken bu kumaşın lila renginden üst bedene nakış işleyerek bir eşofman takımı daha dikmiş uzun yıllarda giymiştim. O kadar kaliteli!
Kalıp yok bol paça kot pantolonu koydum ve kestim hepsi bu kadar.
Yanlara bedenden iki adette cep ekledim mi artık sporda, yürüyüş yaparken hatta alışverişte bile spor ayakkabılarla rahatlıkla giyebilirim.
Teşekkürler baykumaş.

Dantel mont

Bu dantelden kaç parça diktim bilmiyorum elimde kalan son kumaş kırıntılarıyla da bu montu çıkardım.
Kol ağzı, etek ucu, ön parça ve yakayı bandla döndüm.
Parça sıkıntısından yakadaki band kumaşın boyundan çıktı oysa eninden olmalıydı ama yine de sıkıntı yapmadı  giyildiğinde potluk yapmıyor.
Sahibi keyifle giysin! 

Bluz

Daha önce bebe yakalısını diktiğim arkası düğmeli bluzun bu kez farklı versiyonu yakası değiştirilmiş haliyle dikmiştim, yine yaz için hazırladıklarımdandı.

Yelekli kloş etekli elbisenin yakasındaki gibi kalıpda model uyguladım.
Sahibinin keyifle giymesi dileğiyle.

Salaş Hırka

Baykumaş.com dan gelen paketleri açıp bu fitilli penyeyi görünce aklımdan geçen model tamda buydu. Hemen biçtim ve diktim.
Tuğçe hanım sağolsun arayıp da bulamadığım bulduğumda ise çokk pahalı satılan eşofman kumaşları dahil hep pamuklu penye göndermiş tam istediğim gibi!
Kumaşları paketlerden çıkartırken kafamın üstünde patlayan fikir baloncuklarını görmeniz lazım:) Zira kumaşçılarda da bu haldeyim yalnız olmadığımı biliyorum;)
Her biri birbirinden büyük parçalar hele  kazyağı deseninde bir kumaş var ki kalitesi mükemmel!
Yani baykumaş.com dan tereddütsüz alışveriş yapabilirsiniz!
Bu hırkayı dikip Facebook sayfamda paylaştığımda kalıbı çok soran oldu, bende kesmeden evvel fotoğraflarıyla ölçüleri vermeyi planlıyordum zaten.
Genelde pratik biçtiğimden kalıplarım öyle standart kalıp ölçüleri değil ama bu ölçülerde kesilen bir ceket 36,44 arası tüm bayanlara uygun zaten kumaş licralı olunca da ortasını yaptım.
Görselleri tıklayıp büyüterek hem kumaş kalitesini hem de ölçüleri daha net görebilirsiniz.
Penye kumaşlarda atma olmadığından ön kısmı dikişsiz kalabilir elbet fakat ben öyle yarım iş gibi sevmiyorum her iki yüzünden temiz görünsün diye pamuk iplikle tığladım.
Etek ucunu düz makine dikişi yaptım isteyen çift iğne yada recme yapabilir.
Püf noktası: Penye triko yada esneyen bütün kumaşlarda omuz dikişi yaparken esnek olmayan bir parça ekliyorum bunun için silikon lastiklerde var ben penyenin boyundan 1,cm kesip omuz dikişi ile birlikte diktim.

Yeni fotoğraf yardımcımı tanıştırmayı unuttum size adı Şukufe, biraz aceleci, benden çalışkan çıktı daha sizinle paylaşmadığım yaz için diktiklerim varmış, küçük bir kumaşçı dükkanı kadar dikilmeyi bekleyen kumaş varmış ben tembellik ediyormuşum diye tepemde bik bik bik söylenip duruyor, çok işimiz var bununla çokkk:)
Not: Parça kumaş alırken mutlaka aynı parçadan 2 adet almalısnız fikir değiştirdiğinizde sınırlı kalmazsınız.

Tuğçe hanıma not likralı süetler, çelik penyeler sezonun vazgeçilmezleri;)
Bir teşekkür de Pinterest'e ;  diğer bloğum pratikdikis açıldığı günden bu yana hergün  yüzlerce ziyaretçi alıyor bu siteden.